Kelime tanımını bul

Güncel Türkçe Sözlük
çörek
  • isim Az yağlı, bazen şekerli ve yumurtalı, gevrekçe bir hamur işi
    "Kahve ile çörek yiyerek çok iştahlı bir kahvaltı yapmıştır." - S. Birsel
  • gök bilimi Kurs (I)
Tarama Sözlüğü
çörek

Değirmi ekmek

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü
çörek

Sürülmekte olan harman.

Vikipedi
Çörek

Çörek, az yağlı, yumurtalı, bazı çeşitleri şekerli bazıları ise tuzlu, gevrekçe bir hamur işi türü. En bilinen örnekleri ay ve paskalya çörekleridir.

"çörek" kelimesinin kullanım örnekleri.

Öğrenci velilerinin büyük destek verdiği etkinlikte ziyaretçilere yöresel baklalı dolma, lokma, haşhaşlı çörek, katık böreği ikramında bulunuldu.

İçeriğinde Çörek Otu Yağı, Salatalık Ekstraktı, Hamamelis Ekstraktı, Kabak Çekirdeği Yağı, Fosfolipit ve Pantenol bulunmaktadır.

Neustadt Garten Verein bahçesinde düzenlenen etkinlikte, katılımcılara yöresel gözleme, çörek ve mangalda et ikramınde bulunuldu.

Sabahları kalktığında beş dakika gerinme hareketleri yaptıktan sonra birer tatlı kaşığı buğday ruşeymi, çörek otu, kişniş ve nar yağı içerek güne başlıyor.

Örneğin bıttım kepeğe, çörek otlu aşırı saç dökülmesine, eşek sütü sabunu sivilceye, katran ise mantar ve egzamaya iyi geliyor.

Süt alerjisi olan bebekler için de bisküvileri bulunduğunu aktaran Ardıç, bunun yanında keçiboynuzu unlu bebe bisküvisi, çörek otlu bebek krakeri, bebek tarhanası, bebek mantısı ve peksimet gibi yan ürünler de ürettiklerini kaydetti.

Susamı ayrı düz bir tabağa, çörek otunu ayrı düz bir tabağa koyup yayalım.

Kentte yaklaşık 600 yıldır devam eden top atışının ardından, belediye bandosunun Harşena Dağı'nda seslendirdiği türküler eşliğinde, Amasya'nın geleneksel lezzetleri çörek, keşkek, yaprak sarması, yağlı katmer, bakla dolması, toyga çorbası ve et yemekleriyle iftar yapılıyor.

Yeşilırmak kıyısındaki tarihi Yalıboyu Evleri ve Çakallar mevkisinde bulunan seyir teraslarında yer alan butik otel ve restoranlar, Amasya'nın geleneksel lezzetleri çörek, keşkek, yaprak sarması, yağlı katmer, bakla dolması, toyga çorbası ve et yemeklerinden oluşan iftar menülerini ziyaretçilerin beğenisine sunuyor.

Üretimine destek verilen tıbbi aromatik bitkilerin, ada çayı, anason, aslanpençesi, aspir, biberiye, civanperçemi, çakşır, çemen, çörek otu, çöven, dağ çayı, dereotu, deve dikeni, ebegümeci, ekinezya, fesleğen, göl soğanı, hardal, haşhaş, hint yağı, hodan, ısırgan otu, kapari, kebere, kekik, kırmızı biber, kimyon, kişniş, kuşburnu, lavanta, maydanoz, mayıs papatyası, melek otu, mersin, meyankökü, nane, oğul otu, öksürük otu, pelin, rezene, safran, salep, sarı kantaron, sarımsak, sumak, şerbetçiotu zencefil, zerdeçal, üzerlik otu, hardal, yağ gülü, goji berry, hünnap, gümüş düğme, pire otu, şevketi bostan, meryem ana, çoban çantası, geven, eşek hıyarı, nezle otu, kısa mahmut, defne, hatmi, alıç, domuz turpu, yüksükotu, çörekotu, altınotu, karahindiba, karaasma, kuzukulağı ve ıhlamur olmak üzere 72 çeşitten oluştuğu belirtildi.