Güncel Türkçe Sözlük
-
isim, ruh bilimi Bunalım
-
ekonomi Çöküntü
İktisat Terimleri Sözlüğü
bk. çöküntü
Veteriner Hekimliği Terimleri Sözlüğü
Sensomotorik duyarlılığın azalmasının en hafif biçimi, ruhsal veya bedensel düşkünlük durumu, genel davranışların hafif derecede azalması, sensomotorik duyarlılığın azalması.
Vikipedi
Depresyon sözcüğü ile şunlardan biri kastedilmiş olabilir:
- Depresif duygudurumu
- Majör depresif bozukluk
- Depresyon (jeoloji)
- Depresyon, meteorolojide alçak basınç bölgesi
Bu terimlerden bazıları; Graben, vadi, okyanus çukuru vb.
- havza
- graben
- meteor krateri
- vadi
- okyanus çukuru
- yol çukuru
"depresyon" kelimesinin kullanım örnekleri.
Besin alerjili çocuklarda büyüme geriliği, izole edilmiş olma hissi, özgüven kaybı, yüksek stres, kaygı ve hatta bazen depresyon gibi durumlar görülüyor.
Depresyon gibi hastalıkları sonunda ama kan testleri ya da benzer bir şeyle teşhis edebildiğimiz zaman, duygudurum bozukluğundan mustarip olanlara anjin ve diyabet gibi "kabul edilebilir" sorunları olanlarla aynı kabul seviyesi gösterilebilir.
Bu olay anlık değildir, mutlaka gizli depresyon hali vardır” ifadelerini kullandı.
Yetişkinlerde ise depresyon, ümitsizliğe kapılama, apati dediğimiz duyarsızlaşma gibi durumlar görülebilir’’ dedi.
Şeker (Diyabet) hastalığı, kalp ve damar hastalıkları, eklem hastalıkları, depresyon, yüksek tansiyon, yüksek kolesterol, solunum problemleri, uyku bozuklukları (Uyku apne sendromu vs), kısırlık (infertilite) ve cilt mantarı gibi hastalıklar en sık görülenler.
Safçi, “Kuvvetli horlama, tanıklı apne yani nefes durması, hastanın sabah uykusunu almamış bir şekilde kalkması, baş ağrısı yaşaması, ağız kuruluğu hissetmesi, gün içerisinde ani gelen uyku atakları, konsantrasyon bozukluğu, depresyon ve anksiyete bozuklukları bu hastalığın belirtileri arasındadır” dedi.
Özellikle orta ve şiddetli apne varlığında depresyon sık görülen bir belirtidir" şeklinde konuştu.
İştahta yada uykuda artma veya azalma, yorgunluk, suçluluk, konsantrasyon güçlüğü, depresif duygu ve intihar eğilimini gibi nedenleri 15 günden fazla gün boyu yaşayan hastalara depresyon teşhisi konulabilmektedir.
Astımlı çocuklar, obez çocuklar, erken yaşta depresyon ilaçları kullanan, sosyal ilişkilerinde zayıf çocuklarımız var ne yazık ki.
Burun ve yanak üzerinde kelebek döküntüsü, cilt döküntüleri üzerinde güneşe maruz vücudun bölümleri, ağız veya burunda yaralar, ağrılı ya da şişmiş eklemler, ateş, kilo kaybı, saç dökülmesi, yorgunluk, derin nefes çekerken göğüs ağrısı, solmuş mor parmaklar, karın ağrısı, böbrek iltihabı baş ağrısı, paranoya, şizofreni, halüsinasyonlar, depresyon, bellek sorunları, nöbetler, kan pıhtıları gibi daha birçok belirtileri vardır.
Belirgin depresyon, psikotik bulgulu depresyon ve bipolar bozukluk depresyonunda ilaç tedavisiyle birlikte uygulanır.
İçer kapanma, depresyon, etrafla ilgisinde azalma, unutkanlıklar ve ya nörolojik belirtileri ise Distoni Kore dediğimiz el ve ayaklarda istemsiz kasılmalar gibi bulgular gösterebilir.
Şişkinlik, ishal, kabızlık, karın ağrısı, yorgunluk, beslenme yetersizliği, iştah değişikliği, döküntülü yanma, baş ağrısı, saç dökülmesi, depresyon, kilo kaybı, kemik ve eklem ağrısı, anemi, cilt bozuklukları, mide bulantısı hastalığın belirtileri olarak belirlenirken, tedavisinin ömür boyu glutensiz diyet olduğu ifade ediliyor.
Hafif derecede depresyon için, yaşam ve iş koşullarındaki düzelme iyileştirici olabiliyor.
Yarın başlayacak ve pazar gününe kadar devam edecek oturumlarda, erken çocukluk çağı beslenme bozuklukları, erişkin ve risk gruplarında pnömokok aşılaması, diyabette tanı, sınıflama, izlem kriterleri, insülin dışı tedavi, cinsellik, alerjik rinit, kanser, aşk, evlilik ve sadakatsizlik, dermokozmetikte doğru bilinen yanlışlar, nefes terapi, hipertansiyon, tiroid hastası, gastro özofajial reflü, depresyon, öksürük, aşı reddi, migren ve akılcı ilaç kullanımı konuları değerlendirilecek.