Güncel Türkçe Sözlük
-
isim, hayvan bilimi Çift parmaklılar takımının, geviş
getirmeyenler alt takımına giren bir familya
Biyoloji Terimleri Sözlüğü
Memeliler (Mammalia) sınıfının, çift parmaklılar (Artiodactyla) takımının, geviş getirmeyenler (Nonruminantia) alt takımından, kılları fırça gibi sert ve çok seyrek, ağız yapıları uzun, gözleri küçük, kuyrukları ince ve uzun, dünyanın her yerinde görülebilen bir familya.
Orta Öğretim Terimleri Kılavuzu
(zooloji)
Zooloji Terimleri Sözlüğü
(Suidae), (Lat. sus=domuz) Omurgalı hayvanlardan memeliler (Mammalia) sınıfının çift-parmaklılar (Artiodactyla) takımının gevişgetirmeyenler (Nonruminantia) alt-takımına giren bir familyası. Kılları fırça gibi sert ve çok seyrektir. Ağız yapıları uzundur. Gözleri küçük olur. Kuyrukları ince ve uzundur. Dünyanın her bölgesine yayılmış olup ıslak ormanları, bataklıkları yeğ tutarlar. Erkeklerin köpek dişleri çoğunluk dışarı doğru çokça uzamıştır. Evcil domuz (Sus scrofa domesticus), yaban domuzu (S. scrofa), geyik domuzu (Babirussa babyrussa), ırmak domuzu (Potamochoerus porcus), düğmeli Afrika domuzu (Phacochoerus aethiopicus) türleri iyi bilinir.
Vikipedi
Domuzgiller (Suidae), geviş getirmeyen bir çift toynaklı familyası. Familyanın 5 cinse ayrılan 20 türünden Avrupa'da ve Türkiye'de bulunan tek temsilcisi, evcil domuzun atası olan yaban domuzudur.