Kelime tanımını bul

Güncel Türkçe Sözlük
heterojen
  • sıfat, kimya Ayrışık
Kimya Terimleri Sözlüğü (II)
heterojen

Kolloidal, emisyonlar, süspansiyonlar gibi çok fazlı olma hali, homojenin tersi.

Veteriner Hekimliği Terimleri Sözlüğü
heterojen

Ayrı cinsten veya değişik yapıda olan, değişik ögelerden oluşan.

Biyoloji Terimleri Sözlüğü
heterojen

(Yun. heteros: diğer; genos: soy) Değişik karakterlere ya da yapıya sahip olan.

Su Ürünleri Terimleri Sözlüğü
heterojen

Değişik karakterlere veya yapılara sahip olma.

Felsefe Terimleri Sözlüğü
heterojen

bk. ayrışık

Orta Öğretim Terimleri Kılavuzu
heterojen

bk. çokyapımlı.

Vikipedi
Heterojen

Heterojen tanımı, birbirinden bağımsız işlevleri olan değerleri/nitelikleri içeren bir bütünlüğü tanımlamak için kullanılmaktadır. Bu bütünlük (veya diğer bir deyişle "grup"), çevresinden yoğunluk olarak farklılaşmasına ve bu sayede kolayca tanımlanabilmesine rağmen, grubun içinde yer alan nesne veya verilerin kendi içinde çok farklı olduğu durumlarda "heterojen grup" olarak tanımlanır.

Heterojen terimi fen ve matematik bilimlerinde sıklıkla kullanılan bir terimdir ve Homojen teriminin zıt anlamlısıdır. Heterojen kelimesi fen biliminde madde dağılımı ve özellikleri her yerinde aynı olmayan karışım anlamına gelir. Örnek: ayran, meyve suyu, süt, çamurlu su, toprak, yağlı su…

"heterojen" kelimesinin kullanım örnekleri.

Yeni sınav ve yerleştirme sistemi tasarlanırken, öğrencileri okul dışı kaynaklara mecbur bırakmayacak, öğrenci başarısının okullarda heterojen olarak dağılacağı, yani hem genel liselerin hem de meslek liselerinin başarılı öğrencilere sahip olabileceği bir sistem amaçlanmalıdır.

Okullar, öğrenci başarısına göre daha heterojen bir şekilde oluşacaktır.

Benim öğretmenlik yaptığım yıllarda bu tip heterojen olan sınıfta çok daha iyi ders yapardım.

Yeni sınav ve yerleştirme sistemi tasarlanırken, öğrencileri okul dışı kaynaklara mecbur bırakmayacak, öğrenci başarısının okullarda heterojen olarak dağılacağı yani hem genel liselerin hem de meslek liselerinin başarılı öğrencilere sahip olabileceği bir sistem amaçlanmalıdır.

Eğlenerek el becerilerini geliştirecek olan çocuklar, STEM metodu ile gerçekleştirilen atölyede kar kürelerini yaparken yoğunluk, karışım, homojen karışım, heterojen karışım, sıvı, saydam, yarısaydam, opak kavramları ile tanışacaklar.