Güncel Türkçe Sözlük
-
ünlem Seslenmek veya ilgi ve dikkat çekmek için
söylenen bir söz
"Hey, çocuklar! Gelin bakalım. Hey arkadaş! Ayağıma basıyorsun." - Sitem, yakınma, azar, beğenme vb. çeşitli duyguları anlatan
cümlelerde kullanılan bir söz
"Hey talih! Böyle mi olacaktı? Hey akılsız çocuk! Ateşi ne diye ellersin? Hey Allah'ım! Bu ne güzellik."
Zanaat Terimleri Sözlüğü
[ha] Fındık ağacı kabuk ya da özlerini örerek yapılan kulpsuz sırt küfesi. (Beyceli *Fatsa, Mahmutören -Ordu) [ha] : (Büyükdivan -Çorum)
Tarama Sözlüğü
Şaşma ünlemi.
Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü
Meyve ya da sebze taşımaya yarayan büyük sepet, küfe.
Vikipedi
Hey, 1970'lerin başından 1980'lerin sonuna dek Milliyet yayın topluluğunca çıkarılan müzik ve gençlik dergisidir. Dergi, en tutulduğu dönemde haftada 60,000 satış sayısını yakaladı.
Hey Dergisi 18 Kasım 1970'te yayın hayatına başlamıştır. Derginin editörü Doğan Şener, önemli muhabir-yazarlarından birisi de Yener Süsoy'dur. Dergi her hafta yerli ve yabancı şarkıların listesini yayınlamıştır. Derginin önemli kalemlerinden biri de 1998 yılında vefat eden gazeteci, yazar ve televizyoncu Erhan Akyıldız'dır. O yıllarda dergide kalem oynatan bir diğer önemli isim bugün köşe yazarlığına devam eden Arda Uskan'dır. Müzik yanında sinemaya da yer veren derginin bu sayfalarını Ercüment Akman hazırlıyordu.
1980'li yıllarda Erdoğan Sevgin'in yayın yönetmenliğinde yayın hayatını sürdüren derginin daha sonraki yayın yönetmeni ise derginin kurulduğu yıllarda stajyer olarak görev yapmış Hulusi Tunca olmuştur. 80'lerin ortasından kapadığı tarihe kadar Tunca'nın yönetiminde yayınlanan dergide Kanat Atkaya, İbrahim Seten, Tolga Akyıldız, Erdal Gökkaya, Ramiz Dağlı, Ali Öztürk, Lokman Yavuz, Muzaffer Kantarcıoğlu, Afşin Akın, Uğur Çakır, Adnan Tamirak, Nurgün Çatkın, Şansal İlgün gibi isimler yer almıştır. Yine 80'li yıllarda popüler müzik sanatçılarından Umay Umay ve Rüya Ersavcı da dergide yazarlık yapmıştır.
1980'li yılların sonunda Cağaloğlu'ndaki binasından önce Ferahevler, daha sonra da Tarabyaüstü'ndeki binasına taşınan Hey Dergisi değişen ekonomik koşullar nedeniyle önce aylık olarak yayınlanmış daha sonra da kapanmıştır. Dergi kapanmadan önce Mayıs 1988'de yayın hayatına Hey Dergisi'nin bir uzantısı olarak başlayan Hey Girl Dergisi bugün halen Doğan Burda Dergi Grubu bünyesinde yayın hayatına devam etmektedir.
Hey Dergisi'nin en çok ilgi gören bölümleri olarak; müzik listeleri, radyo program listeleri, mektup arkadaşı köşesi ve posterler örnek olarak gösterilebilir. Hey Dergisi'nin yayın hayatının son bulmasında Şubat 1987 tarihinde yayın hayatına başlayan ve bugün yine Doğan Burda Dergi Grubu bünyesinde yayınlanmakta olan Blue Jean dergisi ile rekabet edemeyişinin etkisi büyüktür.
Hey ile şu maddeler kastedilmiş olabilir:
- Hey (dergi), 1970'li ve 1980'li yıllarda yayımlanmış müzik ve gençlik dergisi
- Hey! (albüm), Julio Iglesias'ın 1980 tarihli müzik albümü
- Hey (müzik grubu)
"hey" kelimesinin kullanım örnekleri.
Türkiye'nin ekonomisi onun söylediği rakamların katbekat üzerindedir be hey cahil.
Bale öğrencilerinin, lirik dans ile başlayan program, tiyatro gösterisi ve müzik öğrencilerinin Çanakkale ve Hey On Beşli türküleri ile devam etti.
Be hey zır cahiller, pekçok faaliyeti olan McKinsey, denetim ve danışmanlık şirketidir.
Be hey zır cahiller, pek çok ülkede faaliyeti olan, ülkemizde de yıllardır faal halde bulunan McKinsey bir denetim ve danışmanlık şirketidir.