Kelime tanımını bul

Güncel Türkçe Sözlük
misafirhane
  • isim Konukevi
  • Yolcuların konakladıkları han, kervansaray vb
Vikipedi
Misafirhane

Misafirhane ve konukevi, geçici olarak barınma hizmeti veren bina. Türkçede çoğunlukla devlet kurumlarının kendi personeli ve ailelerine kısa süreliğine tahsis ettiği tesisler için kullanılır."konukevi." Türk Dil Kurumu. Erişim: 5 Ocak 2014. Bunun yanı sıra zaman zaman öğrenci yurdu,ODTÜ Konukevi bazen de kadın sığınma evi anlamında kullanılır. Bazı Batılı ülkelerde konukevi kavramının karşılıkları pansiyon anlamında kullanılır.

"misafirhane" kelimesinin kullanım örnekleri.

ZİYARETÇİLER TEPKİ GÖSTERİYOR Bölge halkının sık sık ziyaret ettiği Türbenin hayırsever bir iş adamı tarafından restore edilerek 1998 yılında 1 mescit, 1 misafirhane ve abdest alama yeri yaptırıldığını belirten Turan, "AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan’ın desteğiyle türbenin etrafına 1 kurban kesim yeri ile 1 adaklık pilav pişirme yeri inşa edilmişti.

Bünyesinde hayvan barındırma ve müzayede alanlarının yanı sıra yem ve su deposu, çoban yatakhanesi, misafirhane, otel, banka, alışveriş ve restoran alanlarını da barındıracak borsa, yaklaşık 40 milyon liraya mal olacak.

Yüzden fazla çocuğun kalabileceği dubleks evlerde 8 adet çocuk evi ile 2 adet aynı tipte idari ve misafirhane binası yer alıyor.

Protokol, gıda üretim ve perakende iş yerleri, insani tüketim amaçlı sular ile doğal mineralli suların üretimini yapan iş yerleri, kaplıca, hamam, sauna, berber, kuaför, dövme ve pirsing yapılan yerler, masaj ve güzellik salonları ve benzeri yerler, otel, motel, pansiyon ve misafirhane gibi yerlerde çalışan kişilere yönelik açılacak hijyen eğitimi programları ile ilgili esas ve usulleri kapsamakta.

Yönetmelik gıda üretim ve perakende işyerlerinde, insani tüketim amaçlı sular ile doğal mineralli suları üreten işyerlerinde, kaplıca, hamam, sauna, berber, kuaför, dövme ve pirsing yapılan yerlerde, masaj ve güzellik salonu benzeri işyerlerinde, otel, motel, pansiyon, misafirhane gibi iş yerlerinde çalışanların hijyen eğitimine tabi tutulmasını gerektiriyor.

İl Müdürü Sırrı Yılmaz söz konusu yönetmeliğin, gıda üretim yerlerini, insani tüketim amaçlı sular ile doğal mineralli suların üretimini yapan işyerlerini, kaplıca, hamam, sauna, berber, kuaför, dövme ve pirsing yapılan yerler, masaj ve güzellik salonları, otel, motel, pansiyon, misafirhane gibi yerler, ana dağıtım merkezleri, hazır yemek hizmeti veren yerler, işyeri ve kurum yemekhaneleri, restoranlar ve diğer benzeri gıda hizmetlerinin sunulduğu yerler, toptan satış yerleri, süpermarket dağıtım merkezleri dahil olmak üzere son tüketiciye satış ve dağıtım noktasında gıdanın işlenmesi, muameleye tabi tutulması veya depolanması ve benzeri işletmeleri kapsadığını söyledi.

A Blok teshin merkezi, mutfak, yemekhane, kafeterya ve sosyal alanlar, B Blok, 24 misafirhane odası ve idari birimlerden oluşuyor.