Güncel Türkçe Sözlük
-
isim, bitki bilimi Sap, yaprak, çiçek vb. organlar
yerine dallı veya düz iplikler görünüşünde emeçlerden oluşan,
klorofilsiz, çiçeksiz, ilkel canlılar
Kimya Terimleri Sözlüğü (II)
Parazit veya sarofitik hayat sürdüren, klorofilsiz ilkel canlı veya bu canlıların meydana getirdiği alem.
Orta Öğretim Terimleri Kılavuzu
(botanik)
Asalakbilim Terimleri Sözlüğü
Özümleme yapma yetenekleri olmadığı için çoğu asalak ya da çürükçül yaşayan ve kır mantarlarını da içine alan ilkel bitkiler sınıfı.
Vikipedi
Mantarlar ( mantar, mantarlar), çok hücrelihttp://biology.sebat.edu.kg/tr/MANTARLAR/webler/web1.htm ve tek hücreli olabilen ökaryotikhttp://www.geocities.com/mdigrak/Mikoloji.htm canlıları kapsayan bir canlılar âlemi ve şapkalı mantarların tümüne halk arasında verilen genel addır.
Halk arasında kav mantarı, küf mantarı, maya mantarı, mildiyö mantarı, pas mantarı, puf mantarı, rastık mantarı, şapkalı mantar gibi çeşitli isimlerle anılan bütün mantarlar, mantarlar âlemi içerisinde incelenirler.
Dünyanın her yerinde bulunurlar. Fazla nemli yerlerde daha çokturlar. Yeryüzünde 1,5 milyon kadar mantar türü olduğu düşünülmekte ise de günümüzde sadece 69.000A. Usame Tamer, Mikolojiye Giriş kadar türü tanımlanmıştır. Çoğu insan, mantarların bitki olduğunu düşünmektedir, ancak mantarlar bitki değildir. Çünkü, mantarlar kendi besinlerini üretemezler. Bu yüzden mantarlar üretici değil, ayrıştırıcıdırlar.