Vikipedi
Soundweet , Ekim 2014'de Türkiye'de kurulan sesinizi kayıt edip takipçilerinizle paylaşmanızı sağlayan bir micro-podcast ağıdır. Kullanıcılar tıpkı Vikipedi'de olduğu gibi herhangi bir başlık altında seslerini kayıt ederek o konuda bilgi verebilirler fakat Vikipedi'den farkı içeriğin yazı değil sesle oluşturulmasıdır. Örneğin bir ekonomist Enflasyon başlığı altında enflasyon hakkında bilgi verebilir. Böylece enflasyon'un ne olduğunu öğrenmek isteyenler enflasyon başlığı altına söylenenleri dinleyerek enflasyon hakkında bilgi sahibi olabilirler. Soundweet'te bir ses bittiğinde diğerine otomatik geçiş yapar dolayısıyla 10 farklı kişi enflasyon hakkında bilgi vermiş ise herkesten ayrı ayrı otomatik olarak dinleyebilirsiniz. Bu da örneğin araba sürerken, iş yaparken, yemek yerken veya yemek yaparken bile merak ettiğiniz bir konu hakkında bilgi sahibi olmanızı olası kılar.
Çok dilli mimari[ değiştir]Soundweet'te gönderilen sesler sweet olarak adlandırılır ve bir kullanıcının gönderdiği sweet ile birlikte kullandığı dilde kayıt altına alınır. Bu sayede beynelmilel bir isim olan Rihanna hakkında bir japon, japonca olarak sesini kayıt ederse bu diğer diller ile karışmaz ve arama sonuçlarında sadece japonca sesleri duyar. Bunun dışında internet sitesi ve uygulamanın alt yapısı tüm dilleri desteklemek üzere kurgulanmıştır.
Teknik detaylar[ değiştir]Soundweet Instagram , Pinterest ve Mozilla gibi devlerin kullandığı Python'un bir web framework'ü olan Django ile geliştirilmiştir. Web Server olarak Nginx ile birlikte Gunicorn'u kullanır. Soundweet Linux işletim sisteminin bir dağıtımı olan Ubuntu 'dan yararlanır bunu yaparkende Amazon 'un Elastic Compute Cloud EC2 ürününü kullanır. Bunun dışında resimler ve sesler yine Amazon'un bir servisi olan Simple Storage Service (S3) ile amazonun serverlarında kayıt altındadır.